7 essentiele netwerktips van Andrew David

  • Netwerken is leuk en gaat gemakkelijk als je geinteresseerd bent in mensen. Bekijk het woord ont..moeten eens.
  • Veel mensen tegelijkertijd ontmoeten, als doel, is kwantitatief prachtig alleen maak een kwalitatieve keuze, neem regelmatig de tijd voor een verdiepend gesprek juist bij een eerste ontmoeting.
  • Geef een blijk van gemeende waardering, stuur een bedankje (e-mail of een smsje) direct na de ontmoeting.
  • Zorg dat je actief luistert, durf vragen te stellen (vraag door), vragen verhelderen elkaars verwachting (vat de antwoorden van een ander in eigen woorden samen).
  • Ken je zelf! Wat zijn jouw sterke en minder sterke communicatieve vaardigheden?  Wat is jouw boodschap? Waar kun je anderen mee helpen? Wat heb je zelf nodig?
  • Ken de mores van de netwerkomgeving. Pas je aan. Wees je zelf! Bevalt het niet dan heb je altijd de keuze om voor een ander netwerk of contact te kiezen. Netwerken is de vrije keuze in het maken van contacten. 😉
  • Beloof weinig maar geef meer.  In jouw gesprek met een netwerkcontact hoor je dat dit contact op zoek is naar bijvoorbeeld een social  media networkspecialist met mediapyschologie als achtergrond. (Wel erg specifiek maar wel duidelijk.) Nu kun je direct enthousiast roepen dat je op zoek gaat voor dit netwerkcontact en per omgaande contact opneemt. Beter is om aan te geven dat je de vraag hebt gehoord en dat mocht je iets tegenkomen je zeker aan de persoon zult denken. Ben je een pro-actieve netwerker dan hoor en lees je veel. Kom je het besproken onderwerp tegen stuur dan een link of een scan van het artikel. Eventueel geef je een naam als je iemand in jouw netwerk kent met de naam van de specialist. Check altijd of het goed is dat een naam wordt doorgegeven! Ken je niemand dan had je natuurlijk de vraag al in jouw netwerk uitgezet. Je zult zien dat het netwerk voor jou werkt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *