Nieuwjaarsreceptie januari netwerken

Nieuwjaarsreceptie januari netwerken

De maand januari is de maand om een groot aantal van je netwerkcontacten tijdens de nieuwjaarsrecepties te ontmoeten.  “Ja maar die recepties zijn zo massaal.” Het klopt dat de nieuwjaarsrecepties massaal worden bezocht omdat de actieve netwerker weet dat dit de momenten zijn waar hij veel van zijn netwerkcontacten ontmoet zonder dat hij eerst allerlei afspraken hoeft te maken.

 

Enthousiasmeren
Spreek van te voren af met een paar van je netwerkcontacten om elkaar bij een nieuwjaarsreceptie te ontmoeten. Door jouw netwerkcontacten te enthousiasmeren voor een bepaalde nieuwjaarsreceptie zorg je voor beweging in jouw netwerk. Tijdens deze receptie kunnen jouw aanwezige netwerkcontacten jou weer introduceren bij hun netwerkcontacten.  Zo doe je tegelijkertijd nieuwe contacten op.

 

Korte gesprekken zijn toegestaan
Je hoeft op een nieuwjaarsreceptie niet lang met iedereen te praten dat wordt ook niet van je verwacht. Met het elkaar toewensen van een goed jaar heb je weer contact en praat je even bij. Vervolgens vindt men het niet vreemd als je aangeeft dat je nog andere mensen wilt spreken.

 

Nieuwe kansen
Het nieuwe begin is ook een goed moment om nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. Maak nu je afspraken want de agenda’s van de meesten hebben vaak nog ruimte voor nieuwe en frisse initiatieven.

 

Nieuwjaarsrecepties (plaatsen) om aanwezig te zijn

 

Kamer van Koophandel
De nieuwjaarsreceptie van de Kamer van Koophandel is een aanrader. In elke regio organiseert de KvK wel een nieuwjaarsreceptie. Wel even van te voren aanmelden.

Uitnodiging opdrachtgevers
Neem in elk geval de uitnodigingen aan van je (ex)opdrachtgevers om te proosten op het nieuwe jaar. Naast het tonen van betrokkenheid, hoor je vaak in de nieuwjaarsspeeches wat er het komende jaar mag worden verwacht binnen de organisatie.

Beroeps- en branchevereniging
Ben je lid van een beroeps- of branchevereniging dan is het handig deze nieuwjaarsreceptie ook te bezoeken want hier hoor je wat de verwachtingen en natuurlijk de trends zijn binnen jouw beroepsgroep of branche.

Lokale en regionale nieuwjaarsrecepties
Heb je nog tijd bezoek dan lokale en regionale nieuwjaarsrecepties afhankelijk van jouw interesses.

 

 

Ik wens je een mooi en gezond 2013 in privé en zakelijk opzicht. En dat je interessante netwerkcontacten ontmoet tijdens de nieuwjaarsrecepties.

 

 

Nieuwjaarsreceptie januari netwerken

One thought on “Nieuwjaarsreceptie januari netwerken”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *