Workshop adviseren voor docenten

Workshop adviseren voor docenten  

Wat zijn de essentiële zaken bij adviseren? Welke adviesvaardigheden wil ik mijn studenten in het komende semester meegeven? Welke oefeningen vallen goed bij studenten? Hoe geef ik zelf praktische adviesvaardigheidslessen zonder door een PowerPoint te worden geleid?

HBO docenten| Studieloopbaanbegeleiders

Deze compacte workshop is vooral bedoeld voor HBO-docenten die vanwege het curriculum adviseren(competentie) in hun lessen willen/moeten verwerken. Ook studieloop-baanbegeleiders (SLB’ers) kunnen hun voordeel met deze workshop doen. In welke rol adviseer ik, als SLB’er, mijn student nu? Als coach, expert of adviseur?

Adviesvaardigheden

Met de groei van de kenniseconomie neemt de behoefte aan een goed advies toe. De complexiteit van de samenleving vraagt deskundigheid op veel gebieden. Adviseurs vervullen daarin een belangrijke rol. We geven graag, vaak en veel advies. Om zo de ander te helpen zijn wensen te verwezenlijken. Of om de ander naar een betere situatie te begeleiden. Maar wie bepaalt wat beter is, wat die gewenste situatie is? Op welke manieren wordt de ander naar de gewenste situatie geleid? En vooral, wat moet je voor kwaliteiten en vaardigheden bezitten om een goed advies te kunnen geven? Er wordt dus veel geëist van de adviseurs in spé.

Workshop Adviseren inhoud

De workshop is geschikt voor docenten van alle hbo-richtingen. De inhoud van deze workshop is gebaseerd op de leercyclus volgens Kolb. In de theorie worden verscheidene adviesmodellen en werken van Maier, McClellan, Bateson/Dilts besproken. De theorie wordt als  kapstok gebruikt omdat de workshop vooral op de praktijk is gericht. Er worden verder bekende en minder bekende methodieken aangeboden, zodat het adviseren van diverse kanten wordt belicht.

Workshopleider

De workshop wordt door Andrew David gegeven. Hij adviseert, doceert, coacht en traint met veel plezier op het gebied van ondernemersvaardigheden. Voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Hogeschool Utrecht ontwikkelde hij onder meer verschillende modules adviseren (consultancy). Andrew David heeft samen met Ton van Pelt het boek Skills Adviseren (Pearson) geschreven.

Investering en locatie

Deze twee dagdelen durende workshop adviseren wordt in-company aangeboden waardoor de investering voor de kennisinstellingen aanzienlijk lager zal zijn dan bij een open inschrijving.

  • Bij een minimale groepsgrootte van 6 personen is de interactiviteit gewaarborgd en het dagdeeltarief is dan €750,– exclusief BTW (inclusief: basismateriaal, voorgesprek, reistijd, reiskosten indien binnen een straal van 40 kilometer rond Arnhem 6842 BT).
  • In een voorgesprek van 1 uur bespreken we samen aanvullende wensen om de workshop nog efficiënter te kunnen geven.

Contact opnemen kan via 06-12467429 of email andrew@hvier.nl .

Resultaat

Wat levert deze workshop je op?

  • Duidelijk inzicht in de vaardigheden en de rollen die je nodig hebt. Het geeft handvatten om je te ontwikkelen tot een professioneel adviseur.
  • Theoretische kennis en adviesmodellen (Maier, Kolb, McClellan, Bateson/Dilts)
  • Ervaring in verschillende adviessituaties.
  • De praktische aanpak helpt je je eigen adviesstijl te herkennen en te ontwikkelen.
  • Nieuwe ideeën en inzichten voor jouw adviesvaardighedenlessen die weer ten goede komen aan jouw studenten.
  • Toepasbare en praktische oefeningen voor studenten.


Studenten over de Masterclass Adviseren bij HAN SRBM
Voor studenten zijn er ook workshops of masterclasses mogelijk.
Inhoud van de masterclass is direct toepasbaar. Lees hier meer.

Reviews| Boek Skills Adviseren (Pearson)

“Met veel plezier blader ik regelmatig je boekje door. Hij heeft een vaste plek op mijn bureau gekregen. Wat ik er plezierig aan vind is dat alle modellen bij elkaar te vinden zijn en voorzien zijn van begrijpelijke en aansprekende toelichting. Geen ingewikkelde zinnen maar begrijpelijk taal!”
Ingrid Broeders |Hogeschoolhoofdocent |HAN Faculteit Gezondheidszorg, Gedrag en Maatschappij

“Andrew heeft samen met Ton van Pelt een erg goed, bondig, concreet en inzichtelijk leerboek geschreven…Adviseren heet dit…en ik kan het zeker adviseren! Doe er je voordeel mee. Verder is Andrew een prettige intelligente persoonlijkheid die dagelijks in zijn eigen adviespraktijk klaar staat voor ondernemend en lerend Nederland.”
Richard Torenbeek Administraties| Beuningen

Printversie pdf workshop adviseren voor docenten en studieloopbaanbegeleiders.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *