Netwerkgesprek goed tijdig afsluiten

Netwerkgesprek maak er een goed en tijdig einde aan.

Het afsluiten van een netwerkgesprek gaat niet iedereen gemakkelijk af. Als je op een bijeenkomst tweegesprekken observeert dan lijkt het wel of dat de mensen aan het dansen zijn. Een stapje naar voren. Een stapje opzij. Je ziet dit gedrag vooral bij gesprekken waarbij maar niet wordt besloten wie het gesprek beëindigt. Stel je twee sub-assertieve netwerkers voor die in gesprek zijn maar geen van beiden weet het gesprek te beëindigen . 😉 Misschien heb jezelf wel eens in zo’n netwerkgesprek gestaan en heb je jezelf afgevraagd hoe je het gesprek netjes en beleefd kunt afronden. Neem in elk geval de leiding om een gesprek tijdig af te ronden als je bijvoorbeeld vindt dat het netwerkgesprek geen meerwaarde heeft of dat er geen klik is met je gesprekspartner. Hier onder vind je 7 afsluiters om een netwerkgesprek tijdig en goed  af te sluiten. Natuurlijk ook afsluiters die je kunt gebruiken als je daadwerkelijk een goed netwerkgesprek hebt gehad.

 

Prettige afsluiters om een netwerkgesprek af te sluiten zijn bijvoorbeeld:

Als laatste vraag: “Zit je ook op LinkedIn? Ik vind het namelijk erg interessant wat je vertelt en ik wil je daarom graag toevoegen aan mijn netwerk. Want je weet maar nooit wat we voor elkaar in de toekomst kunnen betekenen. ”

Ik vond het  leuk u te hebben ontmoet. Dank voor het prettige gesprek.

Ik moet helaas ons gesprek afronden want ik moet nog even met de gastvrouw spreken voordat ik terug naar kantoor ga.

Ik vond het een prettig gesprek. Dank u en graag tot een volgende keer. Of misschien zelfs eerder bij de workshop die u ook gaat volgen.

Ik heb me voorgenomen om op deze bijeenkomst zoveel mogelijk te “socializen” en dat ga ik nu maar eens doen.

U wilt vast, zoals ik, nog een heleboel andere mensen spreken, ik zal u niet langer ophouden. We zien elkaar waarschijnlijk later op de dag weer.

Ik moet nu echt op huis aan. Zullen we direct een afspraak in onze agenda’s maken om ons gesprek op een rustiger moment voort te zetten?

 

 

Netwerk workshop of training
Heb je de behoefte om voor een groep mensen een netwerkmoment te organiseren waarbij bijvoorbeeld netwerkvaardigheden of netwerken het thema zijn, dan kan ik je daar wellicht bij helpen in de vorm van een workshop of training.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *