(Startende) ondernemers

Verzameling handige links voor (startende) Ondernemers. Ooit bij de opstart van mijn eigen bedrijf verzameld. Daarnaast nog wat oude interviews. Qua visie is er niet veel veranderd.

Jong MKB KAN
Een actieve netwerkorganisatie voor en door startende ondernemers in het knooppunt gebied Arnhem en Nijmegen. Elke eerste dinsdag van de maand een interessante thema-avond. Kijk voor de laatste informatie op www.jongmkbkan.nl.
Interview met de Ondernemer (Bijlage Gelderlander)Een serie over ondernemers die terugblikken op de valkuilen en andere strubbelingen waar ze zich door heen hebben moeten worstelen.

Verwachtingen 2007

“Als netwerker pur sang was het voor Andrew David, gepokt en gemazeld in het organiseren van evenementen en het geven van communicatietrainingen en adviezen bij een grote organisatie, een peuleschil om na zijn start 3 jaar geleden verder te gaan met netwerken. Hij legde  er echter te veel nadruk op, en opdrachten kwamen niet direct” Meer lezen>>

Interview Arenacum
“Het is voor startende ondernemers goed om af en toe even in de spiegel te kijken. Jong MKB Arnhem-Nijmegen (Jong MKB-KAN) houdt niet alleen die spiegel omhoog maar zorgt ook voor een netwerk waarin kersverse ondernemers ervaringen kunnen uitwisselen en formele en informele contacten kunnen opbouwen. “De nadruk ligt op startende ondernemers en niet zozeer op jonge ondernemers”, zegt secretaris” Meer lezen>>

FNV Zelfstandigen.
“Samen sta je nog steeds sterk.” Een nieuwe vakbondsvorm? De belangenvereniging voor ZZP’ers!
Een lidmaatschap voor maar 19 euro per maand levert naast bijvoorbeeld gratis rechtsbijstand (incasso) ook aardige kortingen op bedrijfsverzekeringen (AOV).
Verder worden er regelmatig regionale thema-avonden georganiseerd waarbij leden gemakkelijk met elkaar in contact komen.
website FNV zelfstandigen

Interview met Eigen Baas (Het tijdschrift zelfstandigen zonder personeel) 

 
“Hoofd, hart en handen’ is als motto niet onbekend. Het bedrijf van adviseur/trainer Andrew David( 1960) heet echter niet H3 maar H4. “Die vierde H staat voor Humor. Zonder plezier kan ik niet leven, laat staan werken.”

Interview in de Kamer van Koophandelkrant


“Ik ben een geval apart”, zo begint Andrew David zijn verhaal. “Ik zit in het AB namens de FNV maar daarbinnen namens Zelfstandige Bondgenoten dat de belangen van ZZP’ers behartigt.

Interview met BM Bondgenoten Magazine
Hoe bevalt het? “Het is een manier van leven geworden. Ik werk zo’n zestig uur in de week, vaak
’s avonds en in het weekend, de administratie doe ik regelmatig op zondag. Ook onder de douche of tijdens het hardlopen ben ik ermee bezig. Maar als je iets anders tussendoor doet, bijvoorbeeld op de kinderen letten, voel je je niet bezwaard. Alles wat je doet, doe je immers voor jezelf.” 

Musiconomie
Interessante links voor de artiest, kunstenaar en muzikant.
Mr. A.H. Lamers, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Senior docent – Ph.D Onderzoeker – auteur

www.musiconomie.nl
www.rechtspraktijklamers.nl

Torenbeek administraties
Een professioneel administratie- en belastingadviesbureau. Door een efficiënte en doordachte manier van werken, kunnen zij deze diensten tegen concurrerende tarieven leveren. Een aanrader voor Zelfstandigen Zonder Personeel. Drs. Richard Torenbeek kent en heeft affiniteit met deze doelgroep en geeft daardoor een ondernemer aantoonbaar meer rendement in zijn adviezen en administratieve diensten. Wat betekent dat je bijvoorbeeld niet meer aan belasting betaalt dan nodig is. www.Torenbeek.nl 

KNAB Bank

Een bank zonder toeters en bellen maar met efficiente voorzieningen die  je helpen makkelijk en snel je financiele zaken af te handelen.
Een artikel met een aantal handige SEO tips hoe je als ZZP’er hoger in zoekmachines kunt komen.
seo-tips-voor-zzp-om-hoger-in-google-te-komen

Helpt ondernemers bij hun communicatie(ve vaardigheden)