De Ondernemer 12-2006

Verwachtingen van Andrew David (H4 organisatie training advies)
– Wat vond je van het jaar 2006?

“Het afgelopen jaar was druk en intensief. De tijd vloog door allerlei leuke opdrachten die ik met veel voldoening heb uitgevoerd. Zoals het geven van de “etno networks” workshop tijdens het Start Smart congres voor startende ondernemers of het organiseren van de ludieke opening van het nieuwe windmolenpark Rijnwoude. Ook is mijn netwerk aanzienlijk uitgebreid en heb daardoor ook meer uitnodigingen ontvangen en geaccepteerd. Bijna elke avond had ik dus de mogelijkheid om een interessante bijeenkomst te bezoeken.”

– Wat verwacht je van het jaar 2007?

“Eigenlijk is het gek dat je door een jaarwisseling en vooral door de belastingaangifte het idee hebt dat je weer vanaf nul moet starten. In de agenda 2007 staan “alweer” opdrachten door het gehele jaar heen gepland. Dat geeft een goed gevoel. Een samenwerkingsverband met Nieuwslink zorgt straks voor bredere opdrachten waardoor ik zeker in een ander vaarwater terecht kom.

In juni 2007 bestaat H4 organisatie training advies 5 jaar. Een mijlpaal die we zeker gaan vieren.”

“De Ondernemer” november 2004

 Communicatietrainer Andrew David uit Arnhem: “ Netwerken en acquisitie gescheiden houden.”

Als netwerker pur sang was het voor Andrew David, gepokt en gemazeld in het organiseren van evenementen en het geven van communicatietrainingen en adviezen bij een grote organisatie, een peuleschil om na zijn start 3 jaar geleden verder te gaan met netwerken. Hij legde  er echter te veel nadruk op, en opdrachten kwamen niet direct. “Ik had eerder de kansrijke van de niet-kansrijke contacten moeten scheiden,” erkent hij nu. Pas in tweede instantie kwamen de opdrachten door, en kon hij gaan profiteren van hetgeen hij toen gezaaid had.

Inmiddels had hij zijn focus al bijgesteld van evenementenorganisatie en beurstrainingen naar communicatieve vaardigheidstrainingen voor reïntegratietrajecten. Die verkreeg hij overigens door koud te netwerken – iets dat hij aanvankelijk niet op wilde pakken. “Gewoon durven en ook doen,” is zijn advies. “Je kan eerder beet hebben dan bij de warme, maar langzame acquisitie.” Na drie jaar heeft hij met een collega-ondernemer zijn aanpak en portefeuille doorgenomen. “Lui stilzitten omdat ik nu veel opdrachten heb zit er dus niet in,” besluit hij. “Altijd alert blijven, alleen dan kom je verder.” Als secretaris van Jong MKB-KAN legt hij ook daar vele contacten die zinvol zijn – is het niet voor de vereniging, dan wel om ervaring te delen.

Fotobijschrift:

“Zowel warm als koud acquireren, doelgericht tewerk gaan en nooit stilzitten. Dan heb je succes,” aldus Andrew David.

Andrew David in de Ondernemer (Gelderlander)
Netwerken en acquisitie gescheiden houden

Helpt ondernemers bij hun communicatie(ve vaardigheden)