Business Brandal Nijmegen

Business Brandal Nijmegen verslag 6 maart.

Ontstaan Business Brandal

Het idee, ondernemers met Indisch bloed, die gewoon op grond daarvan samenkomen onder het genot van een drankje en een lekkere hap, herkennen van gezamenlijkheden. Wat betekent dat voor jouw ondernemerschap?  Eventuele luchtige thema’s hebben binding met het ondernemerschap. De organisatie moet gemakkelijk, duidelijk en eenvoudig blijven.

Naam

Anne heeft de naam Business Brandal (ondeugend) van een oud-klasgenootje gekregen. Petra van Veldhoven heeft daarop een mooi logo in concept ontworpen.  Anne had nog het idee om Brandal een op een in het Nederlands te vertalen alleen Ondeugende Business gaf teveel ondeugende gedachten.

Eerste meeting business brandal

Een paar weken geleden hebben we onze eerste meeting gehad. Banyak ondernemers met Indisch bloed. Tijdens de voorstelronde gaf de opmerking “Ik ben maar 1/8 indisch” veel hilariteit op. Er was aandacht voor de stichting Cartini en een interessante presentatie van Tina Vermaesen over de business die zij in Nederland en Indonesië heeft opgebouwd. Tijdens en na het eten kwamen er  onderwerpen voorbij variërend van de gevolgen van de tweede wereldoorlog bij de tweede en derde Indische generatie tot het gebruik van Maleise woorden in het dagelijkse leven.

Adressen met contactgegevens

We hadden jullie de lijst met contactgegevens beloofd tijdens de Business Brandal bijeenkomst. Alleen staan er een aantal mensen op die niet (meer)aanwezig waren tijdens de bijeenkomst. Daarom het verzoek om je via LinkedIn aan te melden bij Business Brandal zodat je toch elkaars contactgegevens hebt. LinkedIn groep

 

De volgende Business Brandal bijeenkomst en locatie

Op dinsdag 26 juni organiseren we graag weer de volgende Business Brandal bijeenkomst. De animo is groot en de eerste aanmeldingen zijn al binnen. We willen de bijeenkomst kleinschalig houden maar aan de andere kant willen we zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om deel te nemen. De ruimte bij Tiffin is ideaal tot 20 personen daarna wordt het erg krap. Het heeft natuurlijk ook zijn charmes. Een locatie in Nijmegen volgt in elk geval spoedig.

 

Hartelijke groeten en geniet van het mooie lenteweer,

 

Jerry Croes, Anne Spies &  Andrew David

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *