7 handige boeken voor de netwerker

7 handige boeken voor de netwerker

Op het internet vind je aardig wat tips over netwerken. Zie ook  de handige tips netwerken op deze site van H4 organisatie training advies. 😉

Toch is het handig om de tips in een boekvorm gemakkelijk bij de hand te hebben en/of de totale visie te lezen van een netwerkexpert. Het lijstje “7 handige boeken voor de netwerker” is opgesteld uit een aantal boeken die ik zelf al in bezit heb maar het liefst wordt aangevuld met jouw suggesties.

The networking survival guide.
Diane Darling. (McGraw-Hill)
Het boek is op de Amerikaanse leest geschreven. Vertaal je de voorbeelden naar de Nederlandse netwerkomgeving dan houd je ruim voldoende handvatten over om het boek als een netwerken overlevingsgids te kunnen gebruiken.

Om over na te denken:

It is said that there are three types of people in the World:

1. Those who make it happen

2. Those who watch it happen

3. Those who wonder what happened

 

Let’s connect
Jan Vermeiren (Pearson Education)
Het boek van Jan Vermeiren is een bestseller op het gebied van netwerken. Het bevat honderden tips om nieuwe contacten op te doen. Het boek is niet alleen gericht op zakelijke netwerkers maar heeft ook oog voor de netwerker die zijn carrière een boost wil geven.

De essentie van netwerken
Ontwikkel je eigen netwerkstijl
Ria de Jong (Academic service)
Het accent in dit boek ligt op het ontwikkelen van je eigen netwerkstijl. “Doe nooit iets omdat je denkt dat het moet. Netwerken werkt alleen als je doet wat je leuk vindt.” Clichébeelden worden omver gehaald. Want er is niet een manier van netwerken, er zijn vele manieren, zoveel als er mensen zijn.

Businessetiquette
De gids voor zakelijk succes
Roel Wolbrink (Academic service)
Hoewel dit boek hoofdzakelijk over business etiquette gaat, helpt de informatie de netwerker die zelfverzekerd en vooral zakelijk wil netwerken. De eerste indruk. “ Je moet toch jezelf zijn mogen zijn? Pas je gedrag aan de context. Wanneer je dat niet doet, laat je feitelijk zien dat je niet authentiek bent en inlevingsvermogen mist.

Het merk Ik
Talentbranding voor een succesvolle carrière
Huub van Zwieten & Mark van de Grift
Volgens de schrijvers is de essentie van TalentBranding dat je jezelf als professional krachtig en authentiek weet te onderscheiden. Iets wat je zeker helpt bij het netwerken. Zoals de titel al zegt ligt de focus in dit boek op wie je bent. Weten wie wat je merkwaarden zijn en deze op de juiste manier weten te communiceren.

Hier kan jouw suggestie komen te staan [ Boek ]
Laat daarvoor eerst jouw bericht in de reply achter

 

 

7 handige boeken voor de netwerker


One thought on “7 handige boeken voor de netwerker”

 1. Rob van Eeden heeft twee boekjes geschreven:
  – netwerken werkt
  – netwerken, zo moeilijk is het (niet)

  Een erg leuk boekje:
  Bob Burg en John David Mann – De Go-Giver
  (Van Duuren Management)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *